Eventsite Entrepot

  • 1714 Ent Web 08
  • 1714 Ent Web 07
  • 1714 Ent Web 06
  • 1714 Ent Web 05
  • 1714 Ent Web 04
  • 1714 Ent Web 03
  • 1714 Ent Web 02
  • 1714 Ent Web 01
1714 Ent Web 01 1714 Ent Web 02 1714 Ent Web 03 1714 Ent Web 04 1714 Ent Web 05 1714 Ent Web 06 1714 Ent Web 07 1714 Ent Web 08
  • 1714 Ent Web 01
  • 1714 Ent Web 02
  • 1714 Ent Web 03
  • 1714 Ent Web 04
  • 1714 Ent Web 05
  • 1714 Ent Web 06
  • 1714 Ent Web 07
  • 1714 Ent Web 08

info

client
Stad Brugge
location
Brugge
surface
4250 m²
procedure
Competition - 1st prize
period
2017 - 2018
phase
Completed
team
ZAmpone architectuur - TC plus - TAD
photography
Hart Cornelis

Description

  • nl
  • fr
  • en

De parking aan het Entrepot ondergaat een ware gedaanteverwisseling. De grote parking aan de binnenhaven wordt omgetuned tot een volwaardige evenementenlocatie voor jongerencentrum Entrepot en Jeugdhuis Comma.

De nieuwe buitenaanleg bestaat uit een stalen structuur die in de vorm van een gaanderijzone wordt opgebouwd.  Die ingreep heeft als groot voordeel dat de organisatoren van evenementen elementen als blokkendozen naar hartenlust kunnen verschuiven, monteren en demonteren in functie van de activiteit. Op die manier kunnen er heel wat kleinschalige activiteiten zoals lezingen, kleine optredens of zelfs een stiltewake tot grootse voorstellingen en concerten plaatsvinden. Het ontwerp speelt op die manier ook in op eventuele noden in de toekomst.

Het ontwerpteam van architectenbureau Zampone Architectuur en Tc-plus heeft samen met de Stad en jongerencentrum Het Entrepot grondig nagedacht over de nieuwe site. Zo komt er een link tussen de binnen- en buitenruimte door uitbreiding van het terras en de rokerszone. De brede trappen aan het nieuwe terras zullen tegelijkertijd ook dienstdoen als tribune tijdens de evenementen.

Ook groen krijgt een prominentere plaats bij de nieuwe buitenaanleg. De parking is tot op vandaag een stenige vlakte. Het nieuwe ontwerp brengt daar gelukkig verandering in door een kwalitatief groenlandschap op de site te voorzien. Zo komen er kleine bosjes tegenover het jeugdhuis en krijgen allerlei klimplanten de kans om zich langs de achterzijde van de gaanderijen vast te hechten. Nieuwe bomen en struiken zullen de nieuwe parking aan het zicht onttrekken.

De parking verdwijnt dus niet helemaal. Het ontwerp voorziet 39 parkeerplaatsen voor auto’s. Nieuw zijn de fietsenstallingen voor maar liefst 510 fietsers. De nieuwe fietsenstallingen komen aan de zijkant van het terrein, zodat de automobilisten en fietsers elkaar niet kunnen hinderen. De veiligheid van de jongeren zal dus ook verbeteren.

info

client
Stad Brugge
location
Brugge
surface
4250 m²
procedure
Competition - 1st prize
period
2017 - 2018
phase
Completed
team
ZAmpone architectuur - TC plus - TAD
photography
Hart Cornelis