Extension Heilig Hart College Waregem

  • 1413 Hhw Web 13
  • 1413 Hhw Web 12
  • 1413 Hhw Web 11
  • 1413 Hhw Web 10
  • 1413 Hhw Web 09
  • 1413 Hhw Web 08
  • 1413 Hhw Web 07
  • 1413 Hhw Web 06
  • 1413 Hhw Web 05
  • 1413 Hhw Web 04
  • 1413 Hhw Web 03
  • 1413 Hhw Web 02
  • 1413 Hhw Web 01
1413 Hhw Web 01 1413 Hhw Web 02 1413 Hhw Web 03 1413 Hhw Web 04 1413 Hhw Web 05 1413 Hhw Web 06 1413 Hhw Web 07 1413 Hhw Web 08 1413 Hhw Web 09 1413 Hhw Web 10 1413 Hhw Web 11 1413 Hhw Web 12 1413 Hhw Web 13
  • 1413 Hhw Web 01
  • 1413 Hhw Web 02
  • 1413 Hhw Web 03
  • 1413 Hhw Web 04
  • 1413 Hhw Web 05
  • 1413 Hhw Web 06
  • 1413 Hhw Web 07
  • 1413 Hhw Web 08
  • 1413 Hhw Web 09
  • 1413 Hhw Web 10
  • 1413 Hhw Web 11
  • 1413 Hhw Web 12
  • 1413 Hhw Web 13

info

client
Heilig Hart College Waregem
location
Waregem
surface
1800 m²
procedure
Open Oproep - not selected
period
2014
phase
Not selected
team
ZAmpone architectuur - Inside-Outside (NL)

Description

  • nl
  • fr
  • en

Uitbreiding van de school maakt dat de reeds beperkte open ruimte van de site nog meer onder druk komt. 

We stellen een project voor waarin resoluut gekozen wordt voor maximalisatie  van de ‘tussenruimte’ zowel in de architectuur als de buitenaanleg.  De tussenruimte betreft de circulatie, terrassen, patio’s,…   Door deze ruimtes niet puur functioneel en efficiënt te ontwerpen maar eerder intuïtief en vrij te benaderen, ontstaat er een diverse ruimtelijkheid die de gebruikers uitdaagt tot interactie en meer informele onderwijsmethodes.

Het gebouw is een ‘oversized’ niet geïsoleerd betonskelet met logische verticale circulatie dat vrij wordt ingevuld met thermisch geïsoleerde klaslokalen. Niet verwarmde greenhouses maken een zachte overgang tussen de klassen en de buitenruimte.  Op het gelijkvloers wordt het gebouw maximaal opengewerkt naar de straat als een uitnodigend gebaar. De bovengelegen verdiepingen worden teruggeplooid en krijgen vorm door de aansluiting met de naastgelegen bouwvolumes. De specifieke volumetrie en gevel geeft de school  een herkenbaar gezicht in de straat.

De buitenruimte van de school is beperkt en moet vele verschillende functies combineren. De ruimte is daarom zo open mogelijk gehouden en zo efficiënt mogelijk ingedeeld. De inplanting van de sportvelden en de groene zones met zitranden leiden de circulatiestromen en bieden een verscheidenheid aan zitmogelijkheden en rustplekken binnen het drukke gegeven van het schoolcomplex.  Ook de verticale circulatie en de ‘tussenruimtes’ in het gebouw worden binnen deze zelfde visie ontworpen.

DownloadDownload projectsheet

info

client
Heilig Hart College Waregem
location
Waregem
surface
1800 m²
procedure
Open Oproep - not selected
period
2014
phase
Not selected
team
ZAmpone architectuur - Inside-Outside (NL)