House Nackaerts

  • 0913 Nac Web 10
  • 0913 Nac Web 09
  • 0913 Nac Web 08
  • 0913 Nac Web 07
  • 0913 Nac Web 04
  • 0913 Nac Web 03
  • 0913 Nac Web 02
  • 0913 Nac Web 01
0913 Nac Web 01 0913 Nac Web 02 0913 Nac Web 03 0913 Nac Web 04 0913 Nac Web 07 0913 Nac Web 08 0913 Nac Web 09 0913 Nac Web 10
  • 0913 Nac Web 01
  • 0913 Nac Web 02
  • 0913 Nac Web 03
  • 0913 Nac Web 04
  • 0913 Nac Web 07
  • 0913 Nac Web 08
  • 0913 Nac Web 09
  • 0913 Nac Web 10

info

client
Nackaerts - Decroos
location
Kessel-Lo
surface
50 m²
period
2009 - 2011
phase
Completed

Description

  • nl
  • fr
  • en

Meer ruimte en meer licht. Evidente uitgangspunten voor de verbouwing van de achterbouw van een traditioneel rijhuis.
Een minder voor de hand liggende oplossing: een lichtstraat dwars op de achtergevel.
Dwarsliggen levert royaal daglicht in leefruimte en keuken op en de mogelijkheid om een bijkomend vertrek op het verdiep te bouwen.

Het niveauverschil van ongeveer een meter tussen straat- en tuinniveau wordt opgevangen door een kamerbrede trap. Deze vormt een zit-, praat- en speeltribune, de zithoek het toneel, de tuin het achterdoek.

De leefkamer voelt ruimer aan door haar dezelfde vloerbekleding te geven als het terras. Het terras wordt vormgegeven als een natuurlijke zitput in de tuin, halfoverdekt door een nieuw houten volume. Deze houten kamer op de verdieping is een echte hide away, een free zone, voor de bewoners, een plek waar men zich kan terugtrekken met het zicht gericht op de tuin.

info

client
Nackaerts - Decroos
location
Kessel-Lo
surface
50 m²
period
2009 - 2011
phase
Completed