House Van Roey

  • 0901 Roe Web 15
  • 0901 Roe Web 14
  • 0901 Roe Web 13
  • 0901 Roe Web 12
  • 0901 Roe Web 11
  • 0901 Roe Web 10
  • 0901 Roe Web 09
  • 0901 Roe Web 08
  • 0901 Roe Web 07
  • 0901 Roe Web 06
  • 0901 Roe Web 05
  • 0901 Roe Web 04
  • 0901 Roe Web 03
  • 0901 Roe Web 02
  • 0901 Roe Web 01
0901 Roe Web 01 0901 Roe Web 02 0901 Roe Web 03 0901 Roe Web 04 0901 Roe Web 05 0901 Roe Web 06 0901 Roe Web 07 0901 Roe Web 08 0901 Roe Web 09 0901 Roe Web 10 0901 Roe Web 11 0901 Roe Web 12 0901 Roe Web 13 0901 Roe Web 14 0901 Roe Web 15
  • 0901 Roe Web 01
  • 0901 Roe Web 02
  • 0901 Roe Web 03
  • 0901 Roe Web 04
  • 0901 Roe Web 05
  • 0901 Roe Web 06
  • 0901 Roe Web 07
  • 0901 Roe Web 08
  • 0901 Roe Web 09
  • 0901 Roe Web 10
  • 0901 Roe Web 11
  • 0901 Roe Web 12
  • 0901 Roe Web 13
  • 0901 Roe Web 14
  • 0901 Roe Web 15

info

client
Van Roey - Michel
location
Holsbeek
surface
245 m²
period
2009 -2011
phase
Completed
team
ZAmpone architectuur - ir. arch. Jo Deflander
photography
Lisa Van Damme
press
De Standaard Wonen - 23.03.2013

Description

  • nl
  • fr
  • en

Een jong gezin met drie kinderen kiest na enkele jaren grootstedelijk genot in Londen en Brussel voor de landelijke rust die hun eigen jeugdherinneringen vrolijk kleurde.

Stedenbouw verwacht voor deze nieuwbouw een zadeldak van 45° evenwijdig met de straatzijde.  ZAmpone rekt niet alleen het begrip zadeldak maar ook letterlijk de twee dakhelften uit mekaar. De kroonlijst vooraan wordt licht verlaagd. Achteraan biedt de hoogte het surplus van een mezzanine in de drie kinderslaapkamers. 

Aan voorzijde wordt het basisvolume opengewerkt voor de inkompartij en de carport.

Aan de achterzijde werd een dakterras uitgespaard waar volop van het weidse uitzicht kan genoten worden, beschut tegen de stevige wind, omarmd door de contouren van het vlinderdak. 

Jeugdsentiment en seventiesbungalows: een gevoel van ‘goed wonen’, is meestal zeer persoonlijk. Vorm geven aan dat gevoel, aan die herinneringen, is delicaat. Hier herkennen we een open gelijkvloers, één doorlopende ruimte, die zich traag prijsgeeft door haar L-vorm, de specifiek gekozen plaatsing van het meubilair en de verschillende circulatiemogelijkheden.

De traditionele massiefbouw is volledig bekleed met Thermo-woodplanken van verschillende breedte. Alle inspringende, overdekte delen zijn echter zwart gebeitst en de beplanking gebeurde, in tegenstelling tot de rest van de gevel, horizontaal. 

De overkraging van de carport lijkt daardoor groter, het geheel lichter. Dit alles resulteert in een speels, asymmetrisch volume dat aan elke zijde een heel ander beeld geeft.

DownloadDownload projectsheet

info

client
Van Roey - Michel
location
Holsbeek
surface
245 m²
period
2009 -2011
phase
Completed
team
ZAmpone architectuur - ir. arch. Jo Deflander
photography
Lisa Van Damme
press
De Standaard Wonen - 23.03.2013